Over mij

Ditte van de Grift “Ik wil dieren graag helpen om zoveel mogelijk pijnvrij en daarmee gelukkiger te zijn. Hiervoor maak ik voor ieder dier een plan op maat. Want geen dier en geen baasje zijn hetzelfde.”

 

Van jongs af aan heb ik altijd al een klik gehad met dieren. Ze geven rust en het voelt fijn ze om me heen te hebben. Thuis hadden we poezen, heb ik een konijn, cavia, vogel en een hamster gehad. Alleen een hond ontbrak binnen ons gezin. Als jong meisje ben ik begonnen met een verzorgpony en rijlessen. Helaas heb ik dit na een verhuizing niet meer op kunnen pakken.

 

Nadat ik ben gaan samenwonen met mijn man, zijn er snel honden gekomen. Ik ben lange tijd actief geweest bij een hondenschool, waar ik diverse cursussen gegeven heb. Zelf heb ik met mijn honden agility, treibbal, frisbee, dogdance en gehoorzaamheid gedaan. Helaas heb ik nu te weinig tijd om actief met de hondensport bezig te zijn, maar besteden we onze tijd op een andere manier samen. Bijvoorbeeld met de honden en de kinderen wandelen in het bos.

 

Eigenlijk wilde ik altijd al wel iets met dieren gaan doen, maar hier had ik nog geen concreet beeld bij. Tijdens mijn opleiding tot humane fysiotherapeut kwam die oude wens toch weer naar boven. Ja, dacht ik, ik ga fysiotherapeut voor dieren worden! Mijn afstudeeropdracht was dan ook een ondernemingsplan maken voor mijn eigen dierfysiotherapiepraktijk. Na mijn afstuderen ben ik gelijk de opleiding dierfysiotherapie gaan volgen. Deze specialisatie neemt normaalgesproken twee jaar in beslag. Nu heb ik tijdens die opleiding twee kinderen gekregen en ben daardoor een jaartje later afgestudeerd.